Переглянути всі підручники
<< < 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 > >>

 

Вступ
Мал. 2.3.1. Штатив з пробірками. 2. Питна (харчова) сода. 3. Відбір питної соди в пробірку шпателем
        Мал. 2.4. 1. Промивалки використовують для промивання осадів, ополіскування посуду, наливання рідин малими дозами до певного об'єму. 2. Перемішування рідини й твердої речовини у пробірці Визнач колір розчину питної соди. Тепер візьмемо пляшку зі столовим оцтом. З курсу при­родознавства тобі відомо, що оцет - це водний розчин оцтової кислоти. Наллємо оцет у хімічний стакан, а звідти переллємо трохи цієї рідини у пробірку (мал. 2.5). За допомогою градуйованих стаканів і колб можна відміряти рідини певного об'єму. Визнач колір оцту. Назви інші властивості оцту, відомі тобі з повсякденного життя. Поясни, за якими ознаками можна відрізнити оцет від води. А тепер прокип'ятимо подрібнену червонокачанну капус­ту і профільтруємо одержаний розчин (мал. 2.6). Для нагрівання рідин у лабораторних умовах використовують хімічні стакани і круглодонні колби.
Визнач колір відвару червонокачанної капусти.

 

Переглянути всі підручники
<< < 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 > >>
Hosted by uCoz