Переглянути всі підручники
<< < 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 > >>

 

Мал. 21.4. Харчові продукти, багаті на Ферум
Сполуками Феруму живляться колонії бактерій. Неаби­яку роль такі бактерії відіграють в утворенні покладів де­яких залізних руд. Ферум - життєво важливий елемент. Він бере участь у перенесенні кисню від легенів до тканин організму. Багаті на Ферум телятина, печінка, язик, жовток яйця. Чимало Феруму містять гречка, квасоля, горох, сливовий сік, курага, ізюм, горіхи, гарбузове і соняшникове насіння. Петрушка, кріп, чорний хліб, висівки також є джере­лами Феруму. Медичні препарати Феруму слід вживати тільки за призначенням лікаря.
  Застосуй свої знання й уміння 1. Опиши поширеність Феруму в природі. 2. Розглянь малюнок 21.5 і поясни походження назви «маг нетит». 3. Порівняй масові частки Феруму в магнетиті, гематиті, пі риті та сидериті. 4. Лікарський препарат «Ферроплекс» містить ферум(ІІ) суль фат Ре504. Обчисли масову частку Феруму в цій сполуці. 5. Розглянь малюнок 21.6, поміркуй, молекулу якої речовини зо бражує ця скульптура. Поясни, нестача якого хімічного еле

 

Переглянути всі підручники
<< < 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 > >>
Hosted by uCoz