|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Мал. 21.4. Харчові продукти, багаті на Ферум
|
|
|
|
|
|
Сполуками Феруму живляться колонії бактерій. Неабияку роль такі бактерії відіграють в утворенні покладів деяких залізних руд.
Ферум - життєво важливий елемент. Він бере участь у перенесенні кисню від легенів до тканин організму.
Багаті на Ферум телятина, печінка, язик, жовток яйця. Чимало Феруму містять гречка, квасоля, горох, сливовий сік, курага, ізюм, горіхи, гарбузове і соняшникове насіння.
Петрушка, кріп, чорний хліб, висівки також є джерелами Феруму. Медичні препарати Феруму слід вживати тільки за призначенням лікаря.
|
|
|
|
|
|
Застосуй свої знання й уміння
1. Опиши поширеність Феруму в природі.
2. Розглянь малюнок 21.5 і поясни походження назви «маг нетит».
3. Порівняй масові частки Феруму в магнетиті, гематиті, пі риті та сидериті.
4. Лікарський препарат «Ферроплекс» містить ферум(ІІ) суль фат Ре504. Обчисли масову частку Феруму в цій сполуці.
5. Розглянь малюнок 21.6, поміркуй, молекулу якої речовини зо бражує ця скульптура. Поясни, нестача якого хімічного еле
|
|
|
|
|
|
|
|
|