Переглянути всі підручники
<< < 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 > >>

 

Початкові хімічні поняття
Мал. 4.5. Такий вигляд мають частинки пилу при збільшенні
Мал. 4.6. «Чиста кімната» Мал. 4.7. Молочний сепаратор
  Пригадай з курсу природознавства, які лабораторні операції ти ви­конував для очищення кухонної солі чи цукру від домішок піску. Деякі способи розділення сумішей відомі тобі з повсяк­денного життя. Так, на малюнку 4.7 зображено молочний сепаратор, за допомогою якого з молока виробляють вершки і масло. Чимало виробничих процесів також пов'язані з розділен­ням сумішей. Поясни, чому на етикетках неосвітлених соків і соків з м'якот-• тю є вказівка «Перед уживанням збовтувати». Однорідними чи неоднорідними сумішами є такі соки?

 

Переглянути всі підручники
<< < 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 > >>
Hosted by uCoz